آشنایی با پارامتر ها ( صفت ها ) در Html

پارامتر ( صفت ) تگ
پارامتر ها برای مشخص کردن خصوصیات تگ ها استفاده می شوند ؛ یعنی یک المان عملاً ترکیب تگ و پارامتر های آن است . مثلاً شاید شما بخواهید پس زمینه انتخاب کنید این کار باید با پارامتر انجام گیرد .مثال :

تگ lang
با استفاده از تگ html و نوشتن پارامتر lang می توان زبان را در سند ایجادی اعلام کرد.
این کار برای موتورهای جستجو مهم است و به آنها کمک می کند.
در هنگام دادن مقدار به پارامتر lang ابتدا باید دو حرف اول زبان را نوشت (fa برای فارسی) ، خط تیره می گذاریم ، سپس در صورت وجود لهجه ، دو حرف (یا بیشتر) آن را می نویسیم ( IR برای لهجه ی ایرانی ) .
در مثال بالا با استفاده از تگ body و نوشتن پارامتر bgcolor و دادن مقدار (رنگ قرمز) به آن ، رنگ پس زمینه را قرمز می کنیم .
بعضی از تگ ها ، پارامتر های مخصوص خود را دارند که در هنگام توضیح تگ ها به آنها اشاره می کنیم ؛ ولی بعضی از پارامترها هستند که بر تمام تگ های HTML قابل اجرا هستند که به آنها " پارامتر های عمومی " می گویند.
پارامتر ها در تگ ابتدایی قرار می گیرند که برای مقدار دهی به یک پارامتر ، ابتدا پارامتر مورد نظر را نوشته و = را نوشته (مساوی را نوشته) و در نهایت مقدار را داخل " " می نویسیم (داخل دو دابل کوتیشن می نویسیم ) که شکل کلی آن به صورت زیر است :
<نام تگ/>...<"مقدار" = نام پارامتر(صفت) نام تگ>
پارامتر Title :
این پارامتر برای المان یک عنوان انتخاب می کند که اگر اشاره گر ماوس را بر روی المان قرار دهید ، متن پارامتر title نمایش داده می شود .
برای اینکه پارامتر title را با تگ title اشتباه نگیرید، مثال زیر را نوشته و اجرا کنید.

در این مثال پس از اجرا در سربرگ صفحه ی وب ، آدرس سایت Enga.ir قرار گرفته که در محتوای تگ title نوشته ایم .در تگ h1 ، پارامتر title قرار دارد که مقدار آن را "سلام" نوشته ایم و در محتوای تگ h1 ، خوش آمدید را نوشته ایم ، که پس از اجرا اگر ماوس را روی خوش آمدید نگه داریم ، کادر کوچک توضیحی سلام را به صورت زیر ما نشان می دهد.

پارامتر Dir :
پارامتر dir جهت نوشتاری را مشخص می کند . برای راست به چپ ، آن را با ltr مقدار دهی می کنند ( ltr مخفف Left To Right ) و برای چپ به راست ، آن را با rtl مقدار دهی می کنند ( rtl مخفف Right To Left ) .
پارامتر Align :
پارامتر align برای مشخص نمودن مکان افقی المان یا همان ترازبندی افقی ، در صفحه ی وب به کار می رود که می توانید مقدار آن را چپ ( left ) ، راست ( right ) ، وسط ( center ) و یا منظم ( justify ) قرار دهید.
مثال : با استفاده از ترازبندی کلمات (( راست ، وسط ، چپ )) را مقدار دهی کنید
جواب :

پارامتر Width و Height:
پارامتر width برای عرض و پارامتر height برای ارتفاع به کار می رود که مقدار آن را بصورت عدد ( که به صورت پیکسل می خواند ) و یا بصورت درصد (%عدد) نمایش دهیم .
پارامتر Class و ID :
پارامترهای Class و ID تقریباً مثل هم هستند . id برای نام گذاری المان و class برای کلاس بندی المان به کار می رود .
این پارامترها در Css و Java Script ( اسکریپت نویسی ) کاربرد دارند .
پارامتر Name :
اختصاص دادن Name ( نام ) به المان ها در اسکریپت نویسی بسیار لازم است .
نام ها در زبان های Java Script و PHP و ASP متغییر خواهند بود که بیشتر در فرم ها و اشیاء ( input ) فرم به کار می رود .
پارامتر Bgcolor:
پارامتر bgcolor رنگ پس زمینه را مشخص می کند که کی توان با نام رنگ و یا عدد رنگ بصورت هگزدسیمال ( شانزده تایی ) آن را مقدار دهی کرد .
پارامتر Background :
پارامتر background تصویر پس زمینه را مشخص می کند که کی توان با آدرس (عکس) آن را مقدار دهی کرد .
دیدگاه کاربران
0 دیدگاهشما هم دیدگاه خود را ارسال کنید